Foto: MAF Arkitektkontor

Vattenfallshuset i Jokkmokk: ”Vi känner oss trygga med projektet”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Jokkmokk har fattat beslut att gå vidare med projektet att bygga ett kontorshus som Vattenfall ska betala via årliga hyror.- Kostnaden blir 112 miljoner kronor, säger kommunalrådet Robert Bernhardsson (S).

Det nya Vattenfallskontoret är redan omdiskuterat även om det än så länge bara finns på ritbordet. Men under dagens sammanträde kom det första heltäckande underlaget fram.

Oeniga politiker

Kostnaden blir 112 miljoner kronor och det handlar om ett artonårigt hyresavtalet med Vattenfall. Och ett oenigt kommunstyrelsens arbetsutskott (3-2) sade ja till projektet. Framtid i Jokkmokk och Miljöpartiet protesterade mot beslutet både muntligt och skrftligt.

– Vi har beslutat att föreslå kommunstyrelsen och fullmäktige att gå vidare med projektet och hyresavtalet. Vi är nu inne i en beslutfas och det handlar om en riskminimering för kommunen. Efter dagens genomgång känner vi oss trygga med att gå vidare med det här, säger kommunalrådet Robert Bernhardsson (S). 

Lånar pengar till finansiering

Han vill betona att det är Vattenfall och inte kommunen som ska betala kontorshuset.

– Men vi lånar naturligtvis för att finansiera projektet och det är ett artonårigt ekonomiskt åtagande, säger Robert Bernhardsson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.