Foto: Bildbyrån

”Vi har en bra känsla i gruppen”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey/MSSK är en vinst ifrån en SM-final – och allt kan avgöras i dag mot Djurgården. ”Gäller att vi är förberedda på att vi möter ett lag som spelar för sin överlevnad”, säger tränaren Fredrik Glader.

Luleå Hockey/MSSK vann första semifinalen mot Djurgården med 5-2 och tog därmed ett stort kliv mot en eventuell SM-final.

Vinner laget kvällens match är dem klara för final. Vid förlust blir det en sista och avgörande match imorgon, söndag.

Full truppstyrka

Det blir en full truppstyrka som tar emot Djurgården på hemmaplan. Nathalie Ferno gör comeback i truppen efter att ha varit borta flera matcher på grund av en skada.

Och tränaren Fredrik Glader är tydlig med vad som krävs för att laget ska vinna.

– Det kommer krävas en bättre prestation än i onsdags. Vi fick en bra start och kunde rida på den. I dag är det en ny match och nya förutsättningar. Det gäller att vi nollställer och att vi är förberedda på att vi möter ett lag som spelar för sin överlevnad. Det kommer krävas att vi är mycket noggrannare i alla detaljer.

Vad är det som talar för er?

– Det är att vi har en bra formkurva och en bra känsla i gruppen. Vi har gjort allt vi har kommit överens om och det ska vi fortsätta göra – och vara ödmjuka inför uppgiften. Då tror jag det talar för oss.

”Publiken är vår extraspelare”

Enligt Glader verkar det komma många supportrar till hallen för att se matchen.

– Publiken är vår extraspelare och kommer ge oss extra energi. Vi ser fram emot matchen det ska bli kul.

Nedsläpp för matchen är 16.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.