Dick Vånsjö (NS) Foto: SVT

”Vi måste bli bättre på att ta hand om personalen”

Uppdaterad
Publicerad

Sjukvårdspartisten Dick Vånsjö anser att det finns mer att göra när det gäller att ta hand om personal i bristyrken som väljer att flytta till Kiruna.

– Politikerna måste engagera sig, säger han.

Dick Vånsjö var själv personligen engagerad när portugisiska tandläkare anlände till Kiruna för ett antal år sedan. Även om portugiserna nu har flyttat vidare anser han att det finns lärdomar att dra även när det gäller att ta hand om nyinflyttad personal från andra yrkesgrupper.

– Vi måste definitivt bli bättre, för det har inte fungerat den senaste tiden. Man måste se till att de får bostäder, informera om samhället och stötta dem på alla vis, säger han.

Val 2018 Norrbotten

Andre vice kommunalrådet Stefan Sydberg (M) delar inte Dick Vånsjös uppfattning om att mottagandet inte fungerar.

– Man kan alltid bli bättre, man jag tycker att vi gör ett ganska bra jobb när det gäller att ta hand om personalen, säger han.

Däremot pekar han på andra områden där det finns saker att göra.

– Först och främst måste vi vara en bra arbetsgivare så att vi behåller den personal som redan är anställd. Sedan när det att rekrytera, titta utanför Kiruna och så klart skapa förutsättningar för att man kan och vill bo i Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Norrbotten

Mer i ämnet