Wannas lott förändrade livet – hör Luleåbon som kammade hem över 41,6 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Trots storvinsten i Postkodlotteriet under söndagen så var Wanna Isaksson och hennes make tillbaka i sin butik i dag. Men det märks att känslorna ligger utanpå när SVT besöker thaimatsaffären i centrala Luleå.

I förra veckan fick Wanna Isaksson påhälsning av Magdalena Forsberg från Postkodlotteriet som hade med sig 3,8 miljoner kronor till henne.

Inte visste hon då att det skulle blli desto mer under söndagen. I går visade det sig att lotterivinsten istället blev 41 651 072 miljoner kronor.

Fattig uppväxt i Thailand

Wanna Isaksson växte upp i östra Thailand i en liten by under fattiga förhållanden. Hon jobbade i vävfabrik och i fabrik som monterade elektriska delar och fortsatte sedan att jobba på hotell som bland annat receptionist.

Genom hotelljobbet träffade hon maken Mikael och flyttade till honom i Luleå år 2004.  Här gick hon på SFI (Svenska för invandrare) och utbildade sig till undersköterska. Men sedan bestämde hon sig för att starta eget – en affär för asiatisk mat.

Kistor för endel av pengarna

I Wannas hemby är det många som inte har råd med kistor till sina anhöriga när de dör. Wanna planerar att hjälpa byborna med kistor framöver, precis som hon redan gjort.

– Och linne att lägga i kistan också, säger Wanna Isaksson.

Hon planerar också att skänka några datorer till skolan i hembyn.

Jobbar på som vanligt

Och trots att Wanna drog hem en storvinst i helgen, så åkte de direkt till affären redan igår kväll. En varutransport som skulle tas emot och redan imorse stod hon redo att öppna butiken som vanligt.

Men inuti är det inte riktigt som vanligt ändå – hör Wanna berätta om alla känslor i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.