20-årig man häktas för skottlossningen i Vivalla Foto: Anders Nord / SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

20-årig man häktas för skottlossningen i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen häktades en 20-årig man, misstänkt för inblandning i skottlossningen i Vivalla under tisdagen. Det handlar om den man som enligt polisen frivilligt besökte sjukvården för hjälp efter skjutningen, och greps på sjukhuset medan han vårdades.

Mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på en man. Brottet ägde rum i samband med skottlossningen i Vivalla under tisdagen då två personer dödades. Under häktningsförhandlingen som ägde rum på fredagseftermiddagen förnekade mannen brott och ville bli försatt på fri fot.

– Han förnekar brott och motsätter sig häktning och att det föreligger sannolika skäl, säger 20-åringens advokat Jens Högström.

Men tingsrätten beslutade att häkta mannen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Han åläggs också restriktioner eftersom det enligt rätten finns risk för att han undanröjer bevis. Mannen var lugn under fredagens förhandling och visade inga känslor när beslutet kom.

Tidigare åtalad för inblandning i mord

Den misstänkta mannen har sedan tidigare varit åtalad misstänkt för medhjälp till mord och mordförsök i Vivalla för tre år sedan men han friades av tingsrätten.

Mannens bror dömdes då till 18-års fängelse för att ha skjutit ihjäl en man och skadat en annan i samband med en konflikt mellan två grupperingar.

Efter mordet följde flera skjutningar mellan grupperna. En av de döda efter tisdagens skjutning i Vivalla har pekats ut som huvudmisstänkt i samband med ett mordförsök i Markbacken men han blev aldrig dömd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet