Örebro tingsrätt. Foto: Anders Nord/SVT

Mannen som misstänks för grov mordbrand i Sörby är häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för grov mordbrand, gällande en av fyra villabränder i södra Örebro de senaste två veckorna, begärdes under morgonen häktad av åklagare. Han häktades sedan av Örebro tingsrätt under fredagseftermiddagen.

Under de två senaste veckorna har det inträffat fyra villabränder under nattetid i Sörby i Örebro. Polisen utreder om det kan finnas en koppling mellan de fyra bränderna.

Natten till onsdagen greps en man i 20-årsåldern misstänkt för grov mordbrand för en av fyra villabränderna, men polisen har inte uteslutit att det kan finnas fler eller andra misstänkta.

Häktades under fredagen

Under fredagsförmiddagen berättade åklagaren Elisabeth Anderson för SVT Örebro att man skickat in en begäran om att häkta den unge mannen misstänkt för grov mordbrand på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Efter förhandlingen häktades mannen av tingsrätten, på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Enligt åklagaren förnekar mannen brott.

Säkrat spår från brandplatsen

Åklagaren vill inte gå in på vilken bevisning som binder mannen till brandplatsen.

Har ni säkrat teknisk bevisning?

– Ja, från brandplatsen har det tagit prover både i förhållande till att vi påstår att den (branden reds. anm.) är anlagd, och även andra former av spår har man säkrat så mycket det går, säger Elisabeth Anderson.

Beslag har skickats till Nationellt forensiskt centrum hos polisen för analys.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Villabränderna i Sörby

Mer i ämnet