Adam Jafer är en av grundarna till elsparkcykelföretaget Voi Foto: Lovisa Blomberg/SVT

Adam, 22, driver populärt elsparkcykelföretag: ”Jag la min grund här i Örebro”

Uppdaterad
Publicerad

Elsparkcyklarna har intagit storstäderna med storm. Bakom ett av elsparkcykelföretagen finns Adam Jafer, som både bott och gått i skola i Örebro. 

Ingen har väl missat trenden att åka elsparkcykel. I storstäderna gör elsparkcykelföretagen succé och snart kommer de även till Örebro.  

– Vi ska definitivt etablera oss här. Det kommer bli ett stort genomslag i Örebro som i de större städerna, säger en av grundarna till företaget Voi, Adam Jafer. 

elsparkcyklar i Örebro

”Startade mitt första företag”

Adam är född och uppväxt i England men flyttade till Örebro under sin gymnasietid. Han ser därmed extra mycket fram emot lanseringen av elsparkcyklarna i stan.

– Jag la min grund här i Örebro. Jag lärde mig svenska, jag tog studenten på Thoren Business School  och jag startade mitt första företag här, säger han. 

Nya transportmedel

Idag bor han i Stockholm där företaget är stationerat. Trots att han bara är 22 år har han redan planer på nya projekt. 

– Jag kommer definitivt fortsätta på Voi , då vi ser en stor efterfrågan. Vi ska utöka oss. I framtiden tror jag vi kommer se andra typer av transportmedel i städerna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elsparkcyklar i Örebro

Mer i ämnet