Åhrlin: ”Återtåget till valvinst 2018 har börjat”

Publicerad

På torsdagen startade Moderaternas arbetsstämma i Örebro. Bland lokala partiföreträdare är förhoppningarna att förändringsarbetet ska leda till valvinst redan 2018.

Lokala moderatpolitikern Anders Åhrlin fick äran att invigningstala när partiet öppnade sin arbetsstämma i Örebro på torsdagen.

Trots att han helst hade sett att Anna Kinberg Batra fått sitta kvar som partiledare över valet var det ett mycket positivt oppositionsråd som uttalade sig om nya partiledaren Ulf Kristersson.

Anders Åhrlin (M) invigningstalade när arbetsstämman för Moderaterna startade på torsdagen.

– Han kommer att vara med och lägga riktlinjerna för hur vi kommer att vinna valet. Det känns som att återtåget till valvinst 2018 har börjat.

Tar undersökningarna med en nypa salt

Att Ulf Kristersson får lågt förtroende bland väljarna i Novus senaste mätning är inget att haka upp sig på menar han.

– De där undersökningarna ska vi ta med en nypa salt, menar Anders Åhrlin. Ulf Kristersson har bara varit partiledare och gjorde en stark insats i partiledardebatten i SVT.

Valets viktigaste frågor

Elisabeth Svantesson, talesperson för Moderaterna i ekonomiska frågor.

De kommande dagarna ska en mängd riktlinjer dras upp för framtiden. Partiets talesperson i ekonomiska frågor, riksdagsledamot Elisabeth Svantesson från Örebro, är en av dem som tagit ut kursen för det fortsatta arbetet.

– Nu har vi 11 månader på oss att fokusera på det som kommer att bli valets viktigaste frågor: att upprätthålla lag och ordning, fokusera på välfärden och lösa integrationsproblemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer