Åklagare Åsa Hiding har överklagat morddomen till Göta hovrätt. Foto: SVT

Åklagare överklagar dom efter mord på kvinna på Väster

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren i målet gällande mordet på en 45-årig kvinna på Väster i Örebro har nu begärt att hovrätten ändrar tingsrättens dom och dömer den åtalade personen för mord.

Åklagaren har begärt att hovrätten ändrar tingsrättens dom och dömer den åtalade personen för mord och bestämmer påföljden till livstids fängelse eller i 18 år. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Vi har läst domen noggrant, men i slutänden var det ett enkelt beslut att överklaga. Vi anser att det utifrån den bevisning som lagts fram är ställt utom rimligt tvivel att den åtalade personen dödade kvinnan, säger kammaråklagare Åsa Hiding.

Hjärstamordet

Åklagaren har begärt att få till den 17 juni i år på sig att inkomma med kompletterande bevisuppgift.

Tingsrätten friade den man som misstänkts för mordet. Tingsrätten uppger att man kommit fram till att åklagarnas bevisning inte når upp till den nivå som krävs för att den åtalade mannen ska dömas för mord. Det finns också brister i bevisningens fullständighet, menar tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet