Foto: Johannes Weckström/SVT

Rättegången mot åtalad för villabränderna i Sörby avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot den man som är åtalad misstänkt för bränderna i Sörby i somras ifjol avslutades på fredagen. Åklagaren vill att mannen ska dömas för alla bränder och genomgå en undersökning för att ta reda på om han lider av en allvarlig psykisk störning.

Mannen, som är i 20-årsåldern, har suttit häktad sedan juli förra året och åtalades i slutet av februari. 

Han misstänks för fyra fall av grov mordbrand i området Sörby i Örebro sommaren 2021. 

Villabränderna i Sörby

På fredagen avslutades rättegången mot mannen. Åklagaren vill att mannen nu ska genomgå en undersökning för att se om han lider av en allvarlig psykisk störning.

– Det är ingen ny utan fördjupad. Man gjorde en liten för att se om det finns underlag för att göra en stor, säger åklagaren Anders Persson. 

Nekar till brott

– Inställningen hos klienten är som varit hela tiden att han förnekar gärningarna. Han har inte varit på de platserna och inte anlagt någon brand, det har varit samma inställning hela tiden, säger Tobias Widing, mannens försvarsadvokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabränderna i Sörby

Mer i ämnet