Foto: Mikael Fritzon/TT och Länsstyrelsen Örebro län/Pia Green

Akut brist på skyddsutrustning i flera av länets kommuner

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av skyddsutrustning är akut i flera kommuner i länet. Det meddelade Länsstyrelsen vid en pressträff på onsdagen.

– Flera kommuner uppger att de är hårt ansträngda, säger landshövding Maria Larsson.

På onsdagen höll Länsstyrelsen presskonferens tillsammans med Region Örebro län och representanter från Örebro och Hällefors kommun.

Länsstyrelsen har ett ansvar att samordna olika aktörer i corona-frågan, och samlar in lägesbilder som sedan rapporteras till regeringen tre gånger per vecka.

Coronaviruset i Örebro län

Även om Länsstyrelsen ser att flera kommuner i länet klarar sig bra, så finns det ett antal  kommuner där behovet av skyddsutrustning är akut. Vilka kommuner det rör sig om vill landshövding Maria Larsson inte kommentera.

– Det har vi sekretess på, säger hon.

Men är det inte viktigt att informera invånarna om vilka kommuner som behovet är så stort i?

– Det är kommunerna själva som ska kommunicera det budskapet, säger Maria Larsson.

I klippet ovan kan du höra Maria Larsson berätta mer om tillgången på skyddsutrustning – och om de cirka 370 företag i länet som Länsstyrelsen nu tagit kontakt med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet