Elever kan hålla sig uppdaterade om läget på skolans hemsida. Foto: Marie Kilk/Privat

Fem skolor och förskolor stängda

Uppdaterad
Publicerad

Översvämningar gör att två skolor håller stängt i Hallsberg under måndagen. Förskolebarn från tre förskolor hänvisas till tillfälliga lokaler.

Det kraftiga regnet under helgen fick skolans ledning att besluta om att hålla Alléskolan stängd på måndagen. 1500 elever, cirka 200 vuxenstuderande och 300 skolpersonal berörs.

– Den som känner oro ska höra av sig till sin mentor. Våra rektorer och jag kan också svara på frågor, säger Marie Kilk, förbundsdirektör på Sydnärkes Utbildningsförbund.

Under natten pumpas vatten ur byggnader och bort från området.

– Vi hade en vattenskada för drygt ett år sedan som vi tyckte var omfattande. Men det var ingenting i förhållande till detta. Detta är det värsta, säger Marie Kilk.

Information finns på skolans hemsida och intranät. SFI-undervisningen på Östra Storgatan i Hallsberg samt i Kunskapens Hus i Laxå berörs inte.

Svårt att komma till lokalerna

Transtenskolan med årskurserna 7-9 håller stängt under måndagen då det kan vara svårt att ta sig till byggnaderna.

– Det är mycket vatten och det kan också vara avloppsvatten. Lokalerna i sig behöver inte vara skadade utan det är mer att det är svårt att ta sig fram, säger Torbjörn Dybeck, kommundirektör i Hallsberg.

Förskolorna Björkängen, Tranängen och Kompassen är helt stängda. Barnen kommer istället att vara i en rad andra lokaler, bland annat i OK Tisarens klubbstuga. Kommunen har försökt nå alla föräldrar som berörs.

Även Öppna förskolans familjecentral kommer att vara stängd under veckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Regnkaoset i september 2015

Mer i ämnet