Foto: Adam Ihse/TT

Förhoppningar om en vanlig sommar för vårdpersonalen i regionen

Uppdaterad
Publicerad

Under dagens pressträff med Region Örebro län talade Martin Gunnarsson, biträdande områdeschef inom specialiserad vård, om en förhoppning och en ambition att vårdpersonal ska kunna ta sin semester som en vanlig sommar, istället för att den ska bli ansträngd som i fjol.

Regionen har redan startat en nerskalning av personal, eftersom de ser en minskning av antalet covidpatienter. Det innebär att vårdlag kan flyttas tillbaka till sina ordinarie avdelningar och att regionen kan öppna fler operationslag.

Smittspridningen är fortsatt hög i länet, men samtidigt ser regionen att den dämpas successivt vilket ger Martin Gunnarsson förhoppningar om en lugnare sommar.

– Ambitionen är att semestern den här sommaren ska kunna erbjudas utifrån förutsättningar som råder under en normal sommar, säger Martin Gunnarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet