Anders Åhrlin (M) kommenterar dagens besked från Ulf Kristersson (M) om att han ger upp försöken att bilda en regering. Foto: SVT

Anders Åhrlin (M) om Kristerssons besked: ”Sista kortet inte lagt”

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom beskedet från Moderaternas partiledare Ulf Kristersson om att han ger upp försöket att bilda en Alliansregering, och lämnar åter över ansvaret till talmannen.

Den moderata partiledaren har mött motgångar när han den senaste tiden försökt hitta ett sätt att bilda regering. I dag kom beskedet att Ulf Kristersson ger upp.

– I nuläget saknas förutsättningar för alla alternativ, sa han på en presskonferens under förmiddagen.

Val 2018 Örebro

Hoppet inte ute

Men Moderaternas förbundsordförande i Örebro län Anders Åhrlin är trots dagens besked fortsatt hoppfull.

– Nu blir det en ny runda hos talmannen vilket blir intressant, jag har inte gett upp hoppet om en Alliansregering än. Sista kortet är ännu inte lagt.

”Känner mig sviken”

Han riktar samtidigt kritik mot Socialdemokraterna och Stefan Löfven, och menar att de inte tagit sitt parlamentariska ansvar när de tackade nej till att samarbeta med Alliansen.

– S har inte stöd i riksdagen, och jag känner mig sviken över att de inte tagit ett större parlamentariskt ansvar och släppt fram en Alliansregering.

Nu hoppas han att Socialdemokraterna landar i att släppa fram Ulf Kristersson och Alliansen efter den nya talmansrundan.

– Jag hoppas de kan släppa prestigen.

Vill inte spekulera

På frågan om vad Anders Åhrlin tror att Moderaterna och Ulf Kristersson skulle svara på ett förslag från Socialdemokraterna efter den nya talmansrundan svarar Anders Åhrlin såhär:

– Det ska inte jag spekulera i. Nu är det viktigt att ledarna för respektive parti får utrymme att diskutera med varandra utan att vi som företräder partierna lokalt spekulerar bort de möjligheterna i media.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet