Foto: SVT

Anhöriga överklagar friande dom i Vivallamål

Uppdaterad
Publicerad
När domen rörande morden i Vivalla förra sommaren kom friades en 21-årig man helt av Örebro tingsrätt. Nu har anhöriga till den man som sköts till döds överklagat den friande domen, det uppger SR P4 Örebro.

Mannen stod åtalad vid Örebro tingsrätt, misstänkt för att ha skjutit en av männen till döds i samband med händelserna i Vivalla på kvällen den 3 juli 2018.

Men åklagaren ansågs av tingrätten inte ha uppfyllt beviskravet och mannen friades därför helt när domen i målet föll den 2 maj i år.

Nu har anhöriga till mannen som sköts till döds överklagat domen, det uppger P4 Örebro.

Flydde från platsen – blev upphunnen

Det var två män som den aktuella kvällen på moped åkte in i bostadsområdet på jakt efter en tredje man, varvid skottväxling uppstod. En av männen flydde från platsen, men blev upphunnen och ihälskjuten.

En av männen som färdats på mopeden blev kvar på platsen, misshandlades svårt och avled senare av sina skador.

Misstänktes för mord – friades

En person åtalades senare vid Örebro tingsrätt för mord och fyra personer för dödsmisshandeln. Tre av dem som deltagit i dödsmisshandeln dömdes och fick långa fängelsestraff, en yngling dömdes till 11 månaders sluten ungdomsvård. 21-åringen som misstänktes för mord friades helt.

Åklagaren och och de fyra män som dömdes för inblandning i morden har ytterligare en vecka på sig att överklaga domen, uppger P4 Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vivalla

Mer i ämnet