Ett av alla ärenden som fastnat i de långa handläggningstiderna hos förvaltningsrätten är överklagan av upphandlingen av Örebros trasiga parkeringsautomater. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Beslut om Örebros p-automater har dröjt i sju månader

Uppdaterad
Publicerad

I snart sju månader har den överklagade upphandlingen om Örebros trasiga parkeringsautomater legat hos förvaltningsrätten i Karlstad. Ännu har inte kommunen fått något besked när ett beslut kan komma i frågan.

– Det är bedrövligt, konstaterar Örebro kommuns upphandlingschef Helena Sköld Lövgren.

SVT Nyheter Örebro har i flera omgångar rapporterat om Örebro kommuns trasiga parkeringsautomater.

Först gjorde den långa ärendekön på upphandlingsenheten att ärendet tog tid. Sen, när upphandlingen väl var klar, överklagades densamma av en leverantör som inte lämnat något anbud i själva upphandlingen.

Parkeringsproblem i Örebro

Ett av 3 000 ärenden

Det var i slutet av februari i år, sedan dess har alltså ärendet legat orört hos förvaltningsrätten i Karlstad och är ett av nära 3 000 mål som väntas på att hanteras av domstolen.

Se mer i klippet om vad upphandlingschefen har att säga om att beslutet från förvaltningsrätten dröjer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Parkeringsproblem i Örebro

Mer i ämnet