Årets hyror i Hällefors färdigförhandlade

Publicerad

Förhandlingarna med Hällefors Bostads AB (BOAB) om 2023-års hyror är nu klara. Höjningen blir en av de lägsta den här förhandlingsomgången, uppger Hyresgästföreningen.

Från och med den 1 april blir höjningen för de som har varmhyra och bor i hyresrätt med 4 procent, enligt överenskommelsen.

– Vi har i förhandlingen lyft fram hyresgästernas ökade levnadsomkostnader och att vi behöver hitta en rimlig avvägning mellan bolag och hyresgäster, säger Erik Anfält förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

– Det unika förhandlingsläget har ställt krav på att båda förhandlingsparter är konstruktiva och försöker hitta lösningar som fungerar för både hyresgäster och bostadsbolag. Uppgörelsen med BOAB är resultatet av en förhandling där båda parter har mötts i en rimlig kompromiss, avslutar Erik.

Överenskommelsen i korthet:

Bostadslägenheter med varmhyra höjs med 4,0 procent fr.o.m. 1 april 2023.

Bostadslägenheter med kallhyra höjs med 3,0 procent fr.o.m. 1 april 2023.

Lokaler med förhandlingsklausul, p-platser och garage höjs med 4,0 procent fr.o.m. 1 april 2023.

Källa: Hyresgästföreningen region Mitt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyror 2023 i Örebro län

Mer i ämnet