Artister från stora delar av världen samlas i länet för festivalen Live at Heart. Foto: SVT

Årets Live at Heart kan bli den sista

Uppdaterad
Publicerad

I tio år har festivalen Live at Heart fört samman framtidens artister med övriga musikbranschen. Nu riskerar Coronapandemin att sätta stopp för det populära evenemanget – även om det inte sker omedelbart.

– Det blir en festival även i år, säger Björn Sundin som är styrelseordförande i den ekonomiska föreningen Live at Heart Utveckling. Men det blir utan publik.

Istället kommer festivalen och artisternas framföranden att streamas, ännu så länge oklart på vilka plattformar.

Sponsorer och teknisk kompetens

Utan intäkter från en betalande publik står nu hoppet till sponsorer. Dessutom kommer det också att behövas teknisk kompetens för att kunna bjuda på en högklassig musikfestival.

– Utan det kommer vi inte att finnas nästa år. Då blir det här vår sista festival.

Dubbelt ansvar

Alternativet som många andra arrangörer valt, att pausa för i år, har man valt bort.

– Det är så många som har arbetat för att sätta den här festivalen på kartan, säger Björn Sundin. Det känns som att vi har ett dubbelt ansvar dels mot Örebro som musikstad och dels mot artisterna och branschen. Om vi försvinner kommer någon annan snabbt att fylla den platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet