Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Arrangören efter fiaskot med svanen: ”Så klart jättetråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Konstverket Swan Thing har blivit lite av en snackis under årets Open Art. De senaste två veckorna har nämligen svanen legat helt platt. Under torsdagen gjordes ett nytt försök att åter resa det uppblåsta konstverket – men det slutade med pyspunka.

– Vi vet inte vad som är själva problemet. Så nu får vi ta det vidare med dem som producerat konstverket, säger Martina Thorén som är kommunikatör på Open Art.

Svanen, som flyter i vallgraven runt slottet i Örebro, har legat slapp de senaste två veckorna till följd av ett oväder.

Under dagen gjorde arrangörerna av Open Art ett försök att åter resa den – men utan resultat. Man har heller inte lyckats ta reda på vad läckan beror på.

Open art i Örebro

– Vi kan ju se att det inte är i sömmarna mellan delarna som det har blivit något fel utan det är i själva tyget, säger en besviken Martina Thorén.

Vad tänker du kring att det blivit så här, med tanke på att Open Art finansieras med skattemedel?

– Det är så klart jättetråkigt för alla inblandade. Jag tror ju inte heller att produktionsbolaget är särskilt nöjda när de får veta vad som har hänt. Så nu får vi se över den här produktionen och försöka se var det har blivit fel nånstans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Open art i Örebro

Mer i ämnet