Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Runt om i Örebro pågår just nu montering och förberedelser för 2024 års upplaga av Open Art. Följ med och se några av verken och möt konstnärerna. Foto: SVT

Se hur Open art 2024 tar form – här pågår förberedelserna i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Den 15 juni har konstbiennalen Open art i Örebro premiär. Men förberedelserna är redan i full gång. SVT Örebro tog sig ut på stan för att träffa några av de konstnärer som är mitt i processen.

Hallsbergsmålaren Hanna Stansvik ställer ut för första gången på Open Art. Hennes stora självporträtt hängs upp på Nygatan på väggen till Vågengallerian.

– Jag har haft den här drömmen sen jag studerade på Örebro konstskola, säger hon.

Open art i Örebro

Konstverk blir hem för insekter

Den brittiska konstnären Stuart Ian Frost är i full gång med att omvandla ett dött träd vid Vasastrand till ett konstverk.

Planen var att arbeta med de två träden bredvid, men de ser ut att vara i sämre skick än önskat. Som en del av verket kommer hål borras genom trädstammen, för att omvandla det döda trädet till ett sorts insektshotell.

I klippet får du en smygtitt på några av alla de verk som kommer visas på årets Open Art.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Open art i Örebro

Mer i ämnet