Foto: SVT

Åtal väckt efter uppmärksammat mord i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har nu väckt åtal mot den man som suttit frihetsberövad misstänkt för mord på en kvinna i Örebro våren 2018.

Den tilltalade personen förnekar all inblandning i mordet. Han greps först i maj 2018, men släpptes i juni samma år. Sedan greps och häktades han igen i augusti 2019, och har varit frihetsberövad sedan dess.

Stora resurser

Enligt ett pressmeddelande från Örebro tingsrätt är förundersökningen i ärendet omfattande och består av cirka 14 000 sidor. Den ska ha inneburit stora resurser och påverkat hela polisområdet.

Hjärstamordet

– Polisen i Örebro har fått stöd både från regionala och nationella enheter. Den omfattande förundersökningen är ett resultat av målmedvetet och omfattande lagarbete. Örebropolisen har vänt på varje sten, säger spaningsledare Mikael Nyqvist.

Enligt kammaråklagare Åsa Hiding har det hållits 730 förhör.

Anmäldes försvunnen i maj 2018

Det var i maj 2018 som en kvinna anmäldes försvunnen och polisen påbörjade en förundersökning om människorov. Den 19 maj hittades en kvinna död och en vecka sedan bekräftade polisen att det var den försvunna kvinnna. Förundersökningen övergick från att rubriceras som människorov till misstänkt mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet