Foto: Henrik Montgomery/TT

Åtalas för att ha drivit olaglig körskola i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern från Örebro har åtalats för att ha drivit en olaglig körskola. Verksamheten kan ha pågått under flera år.

I slutet av maj 2019 gjorde polisen, Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket ett tillslag mot flera adresser i Örebro. Bakgrunden var misstankar om att en illegal trafikskola drevs. Två personer anhölls också vid tillslaget.

– Huvudmannen i ärendet kan misstänkas ha drivit en illegal trafikskola under flera års tid i Örebro, trots att Transportstyrelsen meddelat honom att verksamheten måste upphöra då han saknat tillstånd. Intäkterna från verksamheten har inte redovisats korrekt, sa Catharina Linné, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Örebro, i samband med tillslaget.

Nu har mannen åtalats för brott mot lagen om körskolor, och enligt åtalat handlar det om perioden från årskiftet 2019 fram till tillslaget.

Mannen är också misstänkt för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.