Niklas Eriksson. Foto: Bildbyrån

Avgående tränaren blir ny sportchef i Örebro Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Örebro Hockey knep under torsdagskvällen fjärdeplatsen i SHL. Inför kvartsfinalspelet meddelar klubben nu  att tränaren Niklas Eriksson blir sportchef för klubben från och med nästa säsong.

Det har hänt mycket kring Örebro Hockey den här vintern. Före jul meddelade klubben att Niklas Eriksson efter säsongen får lämna uppdraget som tränare. I januari kom också beskedet att sportchefen Niklas Johansson inte heller blir kvar.

Nu blir huvudtränaren alltså sportchef nästa säsong.

– Niklas kan föreningen utan och innan och med sin sportsliga erfarenhet kommer han bli en stor tillgång i rollen som sportchef, säger Örebro Hockeys general manager Stefan Bengtzén.

 – I min roll som tränare har jag under mina år fått en tydlig bild på vad som fungerat bra samt vad vi kan utveckla ytterligare för att ta nästa steg som klubb, säger Niklas Eriksson själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.