Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Karin Sundin (S). Foto: SVT

Ett steg närmare återöppnande av BB i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Sedan sommaren 2019 har BB i Karlskoga varit stängt. Politikernas förhoppning är nu att verksamheten ska kunna bedrivas igen vid årsskiftet. Under onsdagen fattades ett beslut om formerna för en kommande upphandling.

Det var 2019 som kvinnoklinikens verksamhetchef beslutade att stänga förlossningsavdelningen på Karlskoga lasarett, med anledning av bristande patientsäkerhet.

I februari 2020 meddelade regionstyrelsens ordförande att man kommer arbeta för att göra en upphandling med en privat aktör, med målsättningen att kunna starta verksamheten igen.

BB i Karlskoga

Öppnas för anbud

Hälso- och sjukvårdsdirektören har tidigare fått i uppdrag att skapa ett dokument för en upphandling. Det dokumentet godkändes under onsdagen av politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Regionens verksamhetsansvariga har, tillsammans med jurister, definierat vilka krav det är som en privat aktör måste uppfylla för att bedriva förlossningvården i Karlskoga, skriver nämndens ordförande Karin Sundin (S), i ett sms till SVT Nyheter Örebro.

Efter dagens beslut kommer det annonseras, så att privata aktörer kan lämna anbud.

Regionen skriver även i sitt pressmeddelande att de hoppas att BB i Karlskoga ska öppna igen efter årsskiftet, vilket skulle bli januari 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB i Karlskoga

Mer i ämnet