Foto: SVT

Mordmisstänkt kvinna släpps på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen fick tingsrätten in ett beslut om att häva häktningen. Kvinnan häktades i lördags, skäligen misstänkt för mord.

Den kvinna som för en vecka sedan häktades skäligen misstänkt för mord på den 45-åriga Örebrokvinnan som hittades mördad på väster i fjol släpptes i dag på fri fot, något Nerikes Allehanda var först med att berätta.

Kvinnan, som är en närstående till den redan häktade mannen, häktades på den lägre misstankegraden för en vecka sedan och sedan dess har åklagare Åsa Hiding haft en vecka på sig att lägga fram bevisning som stärker misstankarna mot kvinnan, något man inte lyckats med under veckan.

Hjärstamordet

– Men får vi fram nya uppgifter kan hon såklart häktas igen, säger Åsa Hiding.

Avspärrningen av kvinnans fastighet är hävd och hon är fri att röra sig och resa som hon vill.

Häktades med restriktioner

Kvinnan har suttit häktad med restriktioner vilket innebär att hon haft mycket begränsad kontakt med omvärlden och inte fått lyssna på radio, se på tv eller läsa tidningar. Hon har inte heller fått ha kontakt med andra häktade.

Det var den 15 maj förra året som en 45-årig kvinna anmäldes försvunnen i Örebro. Några dagar senare hittades hennes kropp 150 meter från hennes bostad och polisen inledde då en försundersökning om mord.

Den man som varit huvudmisstänkt sedan ett år tillbaka och tidigare varit häktad misstänkt för mord, häktades återigen den 30 augusti. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordet på Örebrokvinnan, det vill säga den högre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet