Foto: SVT

Ytterligare en häktad för mordet på Örebrokvinna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och en man sitter nu häktade misstänkta för mord på en 45-årig kvinna i Örebro i maj förra året. Kvinnan häktades på lördagen och sedan tidigare sitter en man häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. De båda nekar till brott.

Kvinnan, som är en närstående till den redan häktade mannen, är skäligen misstänkt för mord på den 45-åriga kvinnan i Örebro.

– Det är den lägsta misstankegraden, och jag kommer inte att lämna några kommenterar om min klient i nuläget, säger Maria Harr, kvinnans advokat till SVT Nyheter Örebro.

Hjärstamordet

Hon vill inte heller kommentera om häktningsbeslutet ska överklagas.

Maria Harr, advokat. Foto: SVT/Louise Gustavsson

Åklagaren: Kan förstöra bevisning

Under häktningsförhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar på lördagen, uppgav åklagaren att den misstänkta kvinnan utan restriktioner kan förstöra bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.

Det var den 15 maj förra året som en 45-årig kvinna anmäldes försvunnen i Örebro. Några dagar senare hittades hennes kropp 150 meter från hennes bostad och polisen inledde då en försundersökning om mord.

Ytterligare en häktad

Under fredagen häktades en man på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den starkare misstankegraden. Han nekar till brott.

– Av förklarliga själ kan jag inte gå in på vad folk sagt i förhör, och heller inte vad den tekniska utredningen innehåller. Den delen behåller vi för oss själva. Därför kommer jag inte kunna besvara några frågor, sa åklagaren Åsa Hiding, efter fredagens häktningsförhandling.

Mannen var tidigt i utredningen förra året misstänkt för både människorov och mord, men släpptes då eftersom bevisningen inte var tillräckligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet