Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Örebros tre kommunalråd, Jimmy Nordengren (C), Anders Åhrlin (M) och John Johansson (S), presenterade budgeten för 2025 under tisdagsförmiddagen. Foto: Karl Bergholtz

Trots tufft år framöver – många miljoner till socialtjänst och skola

Uppdaterad
Publicerad

Kostnaderna för Örebro kommun är fortfarande större än kommunens skatteintäkter, det konstaterar styret i kommunen när de under tisdagen presenterade budgeten för nästa år.

– 2025 är det tuffaste året på mycket länge, säger John Johansson (S).

Under tisdagsförmiddagen presenterade den styrande majoriteten i Örebro kommun sin budget för 2025. Samtidigt som ekonomin är kärv så konstaterar man att läget håller på att vända.

Undantag för besparingar

Enligt John Johansson kommer kommunens nämnder att undantas generella effektiviseringar. Och på vissa områden vill styret satsa.

– Inget område kommer förmodligen känna att de får allt de vill ha nästa år utan vi måste prioritera, säger John Johansson (S).

I stora drag är det skola och socialtjänst som prioriteras i kommande budget. Det kommer även att komma en digitaliseringssatsning där de lägger undan 45 miljoner kronor.

Se de tre politikerna presentera var de stora satsningarna går nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.