• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
IVA-platser försvinner från Lindesbergs lasarett. Foto: SVT

Beskedet: Lindesbergs lasarett stänger IVA-platser

Uppdaterad
Publicerad

Antalet intensivvårdsplatser kommer minska från 16 till 14 platser i länet. Det meddelar Region Örebro län och det är vid Lindesbergs lasarett som två av fyra platser nu försvinner.

Förra veckan meddelade regionen att man inför ett generellt anställningsstopp och stopp för hyrpersonal inom sjukvården. En av avdelningarna som haft utmaningar att hitta specialistsjuksköterskor är intensivvården i Lindesberg. Nu väljer man därför att dra ner på vårdplatserna.

De minskade vårdplatserna träder i kraft den 4 december.

Regionen meddelar nu att de allra svårast sjuka i länet kommer fortsatt vårdas på USÖ i Örebro som har åtta platser.

Karlskoga kommer fortsatt ha sina fyra IVA-platser kvar.

I klippet kan du höra verksamhetschefen Peter Asplund berätta mer om läget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.