20-åringen häktades i maj, men släpptes i juni när misstankarna mot honom inte stärktes. Foto: TT/SVT

Beslut om åtal dröjer mot misstänkte timvikarien

Publicerad

Det pågår just nu en teknisk undersökning i fallet kring den misstänkte timvikarien i Lindesberg och därav dröjer besked om åtal.

Åklagare Anna Maria Larsson väntar på besked från en teknisk undersökning i fallet med den man som misstänks för ett fall av våldtäkt mot barn vid en förskola i Lindesbergs kommun.

– Jag vill inte gå in på vad det är för slags undersökning men det handlar inte om biologiska spår, säger Anna Maria Larsson.

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

Släpptes i juni

Mannen, som är i 20 årsåldern, har arbetat som timvikarie på flera förskolor i kommunen. Han anhölls i början av maj och häktades senare. Mannen försattes på fri fot i början av juni efter att utredningen inte ledde fram till att bevisningen mot honom stärktes i den utsträckning som behövdes för att begära honom fortsatt häktad enligt Anna Maria Larsson.

Just att han är försatt på fri fot kan innebära att resultaten från den tekniska undersökningen dröjer eftersom fall med frihetsberövade personen prioriteras.

Inget just nu

Hur viktig är resultatet från den tekniska undersökningen för ditt fortsatta arbete?

– Antingen ger den något som vi kan gå vidare med, eller inte och då får vi se vad som händer. För närvarande kan vi inte gå vidare på något annat sätt, säger Anna Maria Larsson.

Kommer det bli något åtal om den tekniska undersökningen inte ger något?

– Det kan jag inte svara på nu. Vi får gå igenom den bevisning vi har och ta ställning i åtalsfrågan då, säger Anna Maria Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

Mer i ämnet