Marina Soheili är förskolelärare på friskolan Alsalam och känner stor besvikelse att skolan kan tvingas lägga ner. Foto: Nick Strömgren/SVT

Stor besvikelse bland personalen efter besked om nedläggning av friskolan Alsalam

Uppdaterad
Publicerad

Friskolan Alsalam kan tvingas lägga ner all verksamhet i Örebro i december. Ett besked som personalen tagit emot med stor besvikelse. För förskoleläraren Marina Soheili kom beskedet som en chock, nu råder stor osäkerhet kring vad som skall hända.

Marina Soheili tog sin examen som förskolelärare förra året. Jobbet på Alsalam förskola blev hennes första fasta anställningen.

– Jag känner mig hemma här, vi är som en stor familj, det gör ont i mitt hjärta, säger hon.

Nyligen mottog hon beskedet att skolan kommer stänga med kort varsel, vilket P4 Örebro var först med att berätta. Bakgrunden skall vara att stiftelsen bakom verksamheten inte kommit åt bankkonton eller tecknat försäkringar.

”Har varit en trygghet”

Marina är märkbart berörd över beskedet om Alsalam, och hon är framförallt orolig för barnen.

– Vi har varit en trygghet för dem och jag vet inte hur de kommer reagera på det nya stället eller hur det kommer bli i framtiden.

För både barnen och personalens skull hoppas hon nu att Örebro kommun ska kunna hitta en lösning så att skolan kan få vara kvar.

Se Marina bli känslosam när hon berättar om att hennes arbetsplats Alsalam skolan kan tvingas lägga ner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.