BIK Karlskoga har haft en tung höst Foto: SVT

Pandemin stänger ner Västerås IK och Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Karlskoga valde tidigare under dagen att stänga ned sin A-lagsverksamhet. Nu gör Västerås samma sak.

En spelare i hockeyallsvenska laget BIK Karlskoga har bekräftats smittad med covid –19. Övriga i laget testades under söndagen. I fredags möttes Karlskoga och Västerås i en träningsmatch.

– Med anledning av gårdagens besked att BIK Karlskoga drabbats av bekräftade fall av covid-19 och att ett par spelare i vår egen trupp har visat sjukdomssymptom under de senaste 24 timmarna så har vi beslutat att stänga ner vår verksamhet denna vecka, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Coronaviruset i Örebro län

Träningsmatch mot AIK på fredag

I Karlskoga avvaktar man utvecklingen.

– Vi får avvakta beskedet. Vi har ställt in all verksamhet för A-laget så länge, säger Karl Helmersson, huvudtränare för Karlskogas A-lag.

Laget har en planerad träningsmatch mot AIK på fredag.

– Vi får se hur det blir med den. Vi vet inte om fler är smittade och vi tar en dag i taget just nu.

Årsmöte inställt

Karlskoga skulle haft årsmöte på måndagskvällen men via sin hemsida meddelar klubben att styrelsen beslutat att ställa in mötet på grund av rådande omständigheter. Något nytt datum är inte fastställt.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet