Victoria Parks hyresgäster i Brickebacken har haft en kall julhelg. Foto: SVT

Boende väntar på värmen efter kall julhelg: ”Fryser fortfarande”

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgäster i Brickebacken har haft kallt i sina lägenheter sedan över en vecka tillbaka. Nu har Eon, på uppdrag av Victoria Park, lyckats identifiera problemet. Samtidigt väntar många hyresgäster otåligt på att få tillbaka värmen.

Med temperaturer ner mot 14 grader har bland annat David Borgemo frusit ordentligt under mellandagarna. Nu har Eon, som är underleverantör till Victoria Park, identifierat problemet.

– Vi har konstaterat att det finns luftfickor i det sekundära systemet som fastighetsägaren äger. Fasitghetsägaren har begärt en reparatör från Eon som är på väg. På grund av luftfickorna har man inte nått upp till en tillräckligt nivå, säger Björn Persson, regionchef för Eon i Örebro.

Eon hoppas att problemet ska vara löst under dagen så att alla hyresgäster ska kunna fira nyårsafton med värme.

Väntar på värmen

En av alla hyresgäster som fortfarande väntar på värmen är Marta Roth.

– Det är fortfarande kallt och vi fryser än. Vi tillhör samtidigt inte de som haft kallats i området. 16 grader är det kallaste vi har haft och nu är det runt 17-18 grader, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.