Foto: Jesper Mattsson/SVT

Flygbolaget bakom Köpenhamnslinjen läggs ner direkt

Uppdaterad
Publicerad

Estonian Air, som flyger till Köpenhamn från Örebro, upphör med alla flygningar och läggs ner. Det meddelar bolaget på sin hemsida.

I flera år har kommunen och näringslivet i Örebro kämpat för att få ny flyglinje till Köpenhamn.  Men nu kommer beskedet att flygbolaget Estonian Air som vann upphandlingen lägger ner. Från och med i morgon, den 8:e november, ställs alla planerade flygningar in.

Ett annat flygbolag kommer nu att trafikera sträckan, enligt Örebro Airports hemsida.

Örebro-Köpenhamn

Passagerare som ska flyga mellan den 8 och 10 november kommer automatiskt att bokas om.

Måste boka nya biljetter

De som köpt biljetter till senare avfärder uppmanas att fylla i en ansökan om återbetalning från den Estniska staten. De måste boka nya biljetter på egen bekostnad.

SVT Nyheter Örebro kunde tidigare i höst rapportera att EU-kommissionen då utredde om Estonian Air fått motsvarande en halv miljard kronor för mycket i statsbidrag.

De närmare 40 miljoner kronor som flyglinjen kostar skattebetalarna i Örebroregionen ska inte vara i farozonen då inga pengar betalats ut i förskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro-Köpenhamn

Mer i ämnet