Murad Artin (V) kräver svar från Iréne Lejegren (S) om vilken policy som kommunen följt vid upphandlingen till flyglinjen. Foto: SVT och Bombardier

V kräver svar om flyglinjen

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit många turer kring flyglinjen Örebro-Köpenhamn. Nu kräver Vänsterpartiet svar från Irén Lejegren om vilken policy kommunen följt vid upphandlingen.

Först var det fest när flyglinjen till Köpenhamn invigdes. Kort därefter la flygbolaget Estonian Air, som vann upphandlingen, ned hela sin verksamhet.

Nu kräver Vänsterpartiet i Örebro svar på frågan vilken policy kommunen följt vid upphandlingen. Tidigare har Vänsterpartiet vänt frågan till kommunalrådet Lennart Bondeson (KD) som istället hänvisat till Irén Lejegren (S), ordförande i Örebro flygplats AB.

Örebro-Köpenhamn

Hon har nu kallats till kommunfullmäktige på tisdag för att svara på frågan.

– Jag kunde ju se att upphandlingen inte följt de kriterier som vi har i Örebro kommun. Så det ska bli intressant att höra om hon anser att de följt några andra regler eller riktlinjer, säger Murad Artin (V), i ett pressmeddelande.

Även Miljöpartiet i Örebro har tidigare krävt svar från Lennart Bondeson i flyglinje-frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro-Köpenhamn

Mer i ämnet