Flygkonkursen – vad visste kommunledningen?

Uppdaterad
Publicerad

For kommunledningen med osanning när de hävdade att konkursdrabbade Estonian Air var en stabil och säker aktör? Den frågan ställer miljöpartiets Sara Richert nu till kommunalråd Lennart Bondeson (KD).

Bakgrunden ska vara en debatt mellan de båda politikerna 26 augusti då Bondeson upprepade gånger ska ha beskrivit Estonian Air som en säker och stabil aktör.

Miljöpartiet i Örebro har hela tiden varit emot etableringen av flyglinjen Örebro-Köpenhamn eftersom man menar att det är en onödig påfrestning på miljön. Dessutom menar partiet att det handlar om att använda skattemedel till flygtrafik som ingen efterfrågar.

Örebro-Köpenhamn

Sara Richert konstaterar att det redan i februari 2014 varit känt att flygbolaget varit satt under granskning av EU-kommissionen för att ha tagit emot statsstöd som bolaget inte hade rätt till. Den 28 oktober medger flygplatsens VD att det var känt att Estonian Air var satt under konkurshot.

I en fråga till Lennart Bondeson (KD) kräver nu miljöpartisten svar på frågan om Bondeson inte talade sannning eller inte hade informerat sig om läget när han försäkrade att flygbolaget var en stabil och säker aktör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro-Köpenhamn

Mer i ämnet