Eleverna som går på JN-gymnasiet idag kan bli några av de allra sista. Foto: SVT

Förslaget: JN-gymnasiet läggs ner till läsåret 2020/2021

Uppdaterad
Publicerad

Vid läsåret 2020/2021 ska JN-gymnasiet Kumla inte längre finnas kvar. Det förslaget röstades igenom på ett extrainsatt möte när nämnden för livsångt lärande i Kumla sammanträdde på onsdagskvällen.

Av protokollet från arbetsutskottets möte den 15 maj framgår att de nationella programmen och introduktionsprogrammen avvecklas vid 2020/2021. På gårdagens möte när nämnden för livslångt lärande i Kumla sammanträdde röstades förslaget igenom av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna.

– Det är ett inriktningsbeslut, det är fullmäktige som i juni kommer ta beslutet, säger Oskar Svärd (M), ordförande i nämnden för livslångt lärande.

JN-gymnasiet

Samtidigt ska man undersöka möjligheterna för att erbjuda språkintroduktion, preparandautbildning och individuella programmet inom vuxenutbildningens organisation.

Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna lämnade ett förslag under gårdagens möte om att ansöka om medlemsskap i Sydnärkes utbildningsförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JN-gymnasiet

Mer i ämnet