Margareta Andersson. Foto: Rikard Nilsson/SVT

Bullbedragarna gripna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har tagit två kvinnor som misstänks ha lurat och bestulit 98-åriga Margareta Andersson i Örebro.

Det var för två veckor sedan som någon plingade på hos Margareta Andersson och ville bjuda på bullar som man påstod att barnen i området hade bakat. När sedan personen hade lämnat lägenheten upptäckte Margareta att hennes handväska var borta. En stund senare blev hennes kontokort länsat på 20.000 kronor. Antagligen hade en medhjälpare smygit in när Margareta pratade med den första personen.

Men nu har polisen alltså fått tag i två kvinnor som misstänks för brottet.

– Det känns bra för vår del men kanske speciellt för Margareta, säger Jörgen Eriksson hos polisen som har skött utredningen.

Enligt honom kan det vara svårt att få tag i förövaren i sådana här fall eftersom polisen bara har ett signalement att gå på men den här gången gick det.

– Vi har gått på vittnesuppgifter, målsägandes berättelse och gjort hederligt polisarbete, säger Jörgen Eriksson.

Kvinnorna misstänks för grov stöld och bedrägeri. En av dem sitter häktad i väntan på åtal på grund av att det finns risk att hon förstör utredningen eller begår brott igen. Den andra kvinnan är på fri fot.

Åtal ska väckas i slutet på juli.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.