Semlor av olika sorter Foto: Jennie Wahlgren / SVT

Bullen som ständigt ändrar look

Uppdaterad
Publicerad

Varje år bakas tusentals semlor men numer räcker det inte att erbjuda den vanliga gräddbullen med mandelmassa. Vill man hänga med gäller det också att fånga upp de senaste trenderna – i år prinsess-semlan.

Fröken Brogrens bageri har hakat på årets trend när det gäller semlor – Prinsess-semlan – eftersom kunder efterfrågat den. 

– Dyker det upp någon speciell trend gäller det att hänga med, säger ägaren Emil Frick.

Ur arkivet – Semlor vi minns

SVT Play: Se hela inslaget här

2.700 mot 150

På bageriet drar man igång och bakar vid 01.30-tiden, sedan är det fullt ös minst 12 timmar framåt.

– Ifjol bakade vi runt 2.700 semlor mot en vanlig tisdag då det går åt 150. Det är del av charmen att man inte vet hur mycket som går åt, säger Emil.

En av de största bakdagarna

Fortfarande beställer de allra flesta en vanlig, men på bageriet knådas också blandsemla, vanilj- , blåbär- och prinsesssemla. Dock bara ett 50-tal av varje. Det görs även familj- och minisemlor som är rätt populära.

– Fettisdagen är en av de största bakdagarna tillsammans med Lucia och Kanelbullens dag, Emil Frick.

Läs också: Baka godaste semlan med Gokväll

Semlor som finns att köpa i Örebro

  • Klassisk semla
  • Minisemla
  • Blandsemla
  • Vaniljsemla
  • Wienersemla
  • Karlsbaderesemla
  • Blåbärssemla
  • Kardemummasemla
  • Semla med hallon och vit choklad
  • Nutellasemla
  • Gluten-, sockerfri- och laktosfri semla

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ur arkivet – Semlor vi minns

Mer i ämnet