Många som köpt har hittills uppskattat nachosemlan, enligt Roy Fares. Foto: TT

Örebroaren Roy Fares vill skapa gemenskap med nachosemlan

Uppdaterad
Publicerad

Varje år kommer det nya trender och former av bakverket. I år har konditorn Roy Fares från Örebro tagit fram en ny typ av semla – som går ut på att äta i gemenskap och dela med sig.

Örebroaren Roy Fares driver ett konditori i Stockholm. Tillsammans med sin kollega Mattias Ljungberg spånade han idéer om en ny form av semla. Det var då nachosemlan kom till.

– På fredagar äter man taccos och hela tanken med den är ”sharing is caring”, att man kan sitta och äta tillsammans. Det känns som man mest äter bulle men det är själva fyllningen som är det goda, säger Roy Fares.

Ur arkivet – Semlor vi minns

Bakverket består av tunna ”chips” gjorda på vetebröd med kardemumma, som man doppar i mandelmassa och grädde.

Gick du in för att uppfinna?

– Det är roligt med semlor, du kan lyckas skapa så mycket debatt kring ett bakverk som berör och påverkar så många människor. Som yrkesman handlar det om att vara kreativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ur arkivet – Semlor vi minns

Mer i ämnet