Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Philip Naskret/SVT

Bussar körde fel efter omledningen: ”Det är ett fåtal”

Uppdaterad
Publicerad

Omledningen inför ombyggnationen av Östra Bangatan påbörjades under tisdagen. Det påverkade både resenärer och busschaufförer. – Det är en stor omställning men överlag har det gått bra, säger Gustav Widén verksamhetschef för trygghet och biljettkontroll på Länstrafiken.

När den trafikerade sträckan på Östra Bangatan ska byggas om i februari innebär det nya omledningar av trafiken för bussar och bilar. Omledningen startade på tisdagen, och ledde till att bussar åkte fel i morgontrafiken.

– Det är ett fåtal, jag har inte någon exakt siffra utan det är något som vi får följa upp och ta med våra operatörer, så att vi säkerställer att de kör rätt körväg helt enkelt, säger Gustav Widén.

superbussarna i Örebro

Resenären: ”Var lite kaotiskt”

Musa Erselid pendlar varje arbetsdag med buss och upplevde en viss förvirring under förmiddagen.

– Det var lite kaotiskt, jag visste inte att de hade bytt hållplats. Så jag fick gå från resecentrum till Järntorget.

En annan som är påverkad är Erik Anderssen som reser till Örebro universitet från Karlskoga.

– Det var lite dåligt informerat kanske, just i appen. Det var lite otydligt hur och var arbetet ska börja .

Så ska resenärerna få hjälp att hitta

Omläggningen av trafiken kommer gälla till december i år. Gustav Widén berättar om hur Länstrafiken ska hjälpa resenärerna att hitta rätt framöver.

– Vi kommer att ha personal både idag och imorgon. Sedan gör vi en omvärdering och ser om vi behöver ha mer personal. Vi kommer också kontinuerligt att följa hur trafikflödet går och om vi behöver göra några korrigeringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

superbussarna i Örebro

Mer i ämnet