Länstrafikens chaufför har erkänt för sin arbetsgivare att han kört rattfull och orsakat olyckan. Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Länstrafikens chaufför erkänner att han kört rattfull – och orsakat den svåra olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Den chaufför på Länstrafiken som misstänks ligga bakom den svåra olyckan vid Hallsberg under tisdagen har erkänt för sin arbetsgivare att han kört rattfull.

– Han erkänner både att han varit full och att han är ansvarig för olyckan, säger Henrik Birath på Lindbergs buss som är underentreprenör till Länstrafiken. Han har nu varslats om uppsägning.

Skött sig väl

Chauffören har varit anställd under många år på Lindbergs buss och enligt Henrik Birath skött sig väl.

Svår krock vid Hallsberg

Enligt uppgifter till SVT ska chauffören för ett antal år sedan dock ha dömts för att ha vållat en olycka. Han ska också ha genomgått rehabilitering för alkoholproblem därefter.

Kan ha druckit under dagen

Den minibuss som chauffören körde under tisdagen är försedd med alkolås.

– Om bussen står stilla mer än en halvtimma under dagen måste chauffören blåsa igen, men det visar sig att den inte stått stilla så länge. Det är alltså troligt att chauffören var nykter då han blåste på morgonen men sedan druckit alkohol under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svår krock vid Hallsberg

Mer i ämnet