Foto: Åsa Svennebäck /SVT

Allvarlig krock mellan flera fordon

Uppdaterad
Publicerad

En person är livshotande skadad och ytterligare en allvarligt skadad efter en trafikolycka som inträffade mellan Byrsta och Hallsberg på tisdagen. En minibuss från Länstrafiken var inblandad, föraren misstänks för grovt rattfylleri.

Föraren av en buss tillhörande Länstrafiken är misstänkt för grovt rattfylleri och vållande av kroppsskada efter en allvarlig olycka på Tegelbruksrakan på väg 529 mellan Byrsta och Hallsberg.

Larmet om olyckan kom klockan 14.27 på tisdagen.

Svår krock vid Hallsberg

– Det är tre fordon som varit inblandade i olyckan. En minibuss och två personbilar och sammanlagt tre personer. Två har avtransporterats med ambulans till universitetssjukhuset i Örebro, säger Henrik Persson, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Foto: SVT

En av de skadade, en man i 45-årsåldern, fördes allvarligt skadad med ambulans till sjukhus.

En person fastklämd

En kvinna i 55-årsåldern, var fastklämd i en av bilarna efter olyckan och fördes efter att räddningstjänsten fått ut henne med ambulans till sjukhus, även hon med allvarliga skador.

– Vi har fått använda verktyg för att få ut en av personerna ur ett av fordonen, säger Henrik Persson.

Räddningstjänsten fick använda verktyg för att få ut en fastklämd person. Foto: Åsa Svennebäck /SVT

Misstänkt rattfylla

Föraren av minibussen som tillhör Länstrafiken, en man i 65-årsåldern, ska enligt polisen blåst positivt vid nykterhetskontroll och har medtagits för provtagning och förhör.  Bussen hade inga passagerare vid kollisionstillfället.

– Föraren av minibussen misstänks nu för grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada. Bilen som han färdades i har beslagtagits för teknisk undersökning, säger Christina Hallin, pressinformatör hos polisen region Bergslagen.

Ett stort räddningspådrag sattes in efter den allvarliga olyckan. Foto: Åsa Svennebäck /SVT

Enligt en presskommuniké från Universitetssjukhuset i Örebro är en av personerna livshotande skadad och en allvarligt, men ej livshotande skadad.

Vägen var åter öppen för trafik vid 17-tiden uppgav Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svår krock vid Hallsberg

Mer i ämnet