• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Firyan Bilge har drivit butik i Örebro i elva år. Hon har trots det svåra läget för butikerna ändå en positiv syn på framtiden. Foto: Sofi Röjlar/SVT

Butiksinnehavaren Firyan efter de lokala råden

Uppdaterad
Publicerad

För drygt en vecka sedan kom rådet till länsborna: Undvik butiker. Inför den efterföljande fars dag-helgen märkte butiksinnehavaren Firyan Bilge tydligt av effekten – antalet kunder minskade.

– Om man ska jämföra med förra årets omsättning var det en betydlig skillnad, säger hon.

I tisdags förra veckan infördes lokala råd för att minska smittspridningen av coronaviruset i Örebro län. Ett av de nya råden är att länsbor bör avstå från att vistas inomhus i butiker och köpcentrum.

Firyan Bilge som drivit sin tebutik i centrala Örebro sedan 2009. Hon säger att butiken går runt under coronapandemin tack vare stamkunderna.

Coronaviruset i Örebro län

Och trots att hon tappat i omsättning är hon positiv. Som egenföretagare är hon van med tuffa situationer.

– Som egenföretagare är man alltid orolig för hur det ska gå, förklarar Firyan Bilge.

Hur känns det att inte veta hur det kommer att bli?

– Det känns ju otryggt förstås, men man måste ändå vara positiv och tro att vi kommer att kunna komma över det här, säger Firyan Bilge.

I klippet kan du höra mer om vilka metoder Firyan Bilge använder för att klara verksamheten ekonomiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet