Magnus Eriksson (C), kommunfullmäktigeledamot i Lindesberg Foto: SVT

C står inte bakom förslaget om skolnedläggningar

Publicerad

Även om Centerpartiet och Socialdemokraterna samarbetar i styret av Lindesbergs kommun så skiljer sig frågan om skolnedläggningar för att spara pengar partierna åt. Socialdemokraterna står bakom förslaget som tagits fram av barn- och utbildningsnämnden men Centerpartiet gör det inte.

– Vi har alltid hävdat att byskolor är en viktigt del av landsbygden och en viktig del för den ort där de finns så vi ser inte särskilt positivt på de förslag som har kommit nu, säger Magnus Eriksson (C), kommunfullmäktigeledamot.

Centerpartiet kommer inte rösta för förslaget om skolnedläggningar på måndag under nämndens möte.

– Vi kommer reservera oss mot förslaget och lämna en skrivelse och vi anser ju att det här är en större fråga än en nämndfråga. Vi tycker att det skulle tas i kommunfullmäktige där man får avgöra frågan på riktigt. För det här handlar om en orts överlevnad i princip, säger Eriksson.

Ser trots detta ett fortsatt samarbete

Kommer samarbetet fortsätta bra fortsättningsvis även om man skiljer sig väldigt mycket i den här frågan?

– Ja, samarbetet bygger ju på att man har en dialog och att man kan resonera om saker. Jag tror inte vi kommer vara överens om allt men jag tror vi kommer lyckas i samarbetet. Det har gått bra de tidigare åren så vi ser att det ska kunna fortsätta så.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn (S) har till SVT Örebro sagt att man är medveten om att man tycker olika i frågan och att man vetat det under en längre tid. Även hon ser att partierna kommer kunna samarbeta framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer