Foto: TT

Campingsommaren ser ljus ut på sina håll

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Örebro har ringt runt till flera campingplatser runt om i länet för att undersöka hur campingvåren och -sommaren ser ut att bli. Förutom den största campingplatsen, som är Gustavsvik, så går det bra för många ställen runt om i länet.

Gustavsvik präglas av att campingen tappat 65 procent av sina gäster, som är från Norge, menar vd:n Ylva Axell.

På andra håll ser det däremot ljust ut.

Coronaviruset i Örebro län

– Vi har faktiskt bra uppbokat, mer än vad vi brukar ha både vår och sommar, säger ansvarig på Lunedets camping.

Många har även vidtagit åtgärder för att det inte ska bli folktätt på campingplatserna.

– Vi bokar inte mer än 80 procent på grund av pandemin. Vi vill inte ha en proppfull camping, säger ansvarig på Tivedens camping.

Corona-anpassade lösningar

Alla campingställen som SVT Örebro ringt till har en lösning på hur de ska få människor att inte flockas på campingplatserna. Bland annat så har Djupadalsbadets camping i Kumla breddat sitt diskutrymme så människor varken behöver köa eller stå bredvid varandra när de diskar.

Campingen i Tiveden kör sin restaurang utomhus för att minska smittspridningen.

Alla campingställen som SVT Nyheter Örebro kontaktat är eniga om att det är besvärligt med pandemin, men att de finner sig i situationen och saknar sina campinggäster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet