Wendla Thorstensson (C) och Berth Falk (S) är två av de politiker som kommer samarbeta under de kommande fyra åren i Lekeberg. Foto: Kristofer Ström

Centerpartiet och Socialdemokraterna bildar majoritet i Lekeberg

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskväll beslutade medlemmarna i Centerpartiet och Socialdemokraterna i Lekeberg att ingå samarbete och bilda en ny majoritet.

– Vi har fått tumma för mycket på vårt inflytande och vår politik när vi styrt tillsammans med de borgerliga och miljöpartiet, säger Wendla Thorstensson, Centerpartiets gruppledare i Lekeberg.

Inför den kommande mandatperioden kommer Centerpariet och Socialdemokraterna bilda majoritet. Tillsammans får partierna 18 av 35 mandat i kommunfullmäktige.

– Vi har förenats i fler frågor, bland annat när det gäller vård och omsorg, och att utveckla mötesplatser i kommunen, säger Wendla Thorstensson.

Val 2018 Örebro

Socialdemokraterna ställer sig bakom Centerpartiets budget och röstade även för förslaget om att bygga den nya skolan på orten.

– Vi ligger inte så långt ifrån varandra. Det finns vissa hållpunkter där vi går isär, men vi måste hålla ihop kommunen och gå framåt. När fick erbjudandet frågade vi medlemmarna som tyckte att det var en bra lösning för oss, säger Britta Hultin, ordförande för Socialdemokraterna i Lekeberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet