Foto: Christine Olsson/TT

Coronautbrott på boende i Askersund

Uppdaterad
Publicerad

Flera brukare ska ha testats positivt för covid-19 på korttidsboendet Syrenen i Askersund, skriver kommunen på sin hemsida.

Under fredagen meddelade Askersunds kommun att flera brukare på korttidsboendet Syrenen har testats positivt för covid-19.

Kommunen beslutade att införa besöksförbud på boendet för att begränsa smittan. På måndagen hävdes besöksförbudet och istället tas endast bokade besök emot.

Det finns ingen covidsmitta på något annat boende i Askersund, enligt Maria Ståhl som är socialchef i kommunen. Hon uppger att fyra brukare på Syrenen har smittats. Samtliga är vaccinerade med två doser.

Enligt kommunen sker provtagning för covid-19 löpande hos brukare och personal som uppvisar symptom på covid-19, samt i samband med smittspårning.

– Vi vet inte hur smittan kommit in. Vi har smittspårat enligt konstens alla regler, och provtagit både brukare och personal, säger Maria Ståhl. 

Anhöriga ska ha blivit informerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.