Hör Ewald Ornstein, verksamhetschef för Ortopediska klinken, i klippet ovan. Foto: SVT

Därför är minskad nattakut i Lindesberg en bra affär för regionen

Uppdaterad
Publicerad

När ortoped- och kirurgläkare inte längre behöver jobba natt på akuten i Lindesberg så gynnar det den mer lönsamma ortopedmottagningen. På ortopedkliniken kan man nu ta emot fler patienter både för att korta vårdköerna och samtidigt tjäna pengar på patienter från andra län.

Varje år tjänar Region Örebro län mellan 20 och 30 miljoner på att utföra ortopediska operationer på patienter från andra regioner i landet.

– Vi har en sån dimension på sjukvården här så att det behövs fler patienter för att fylla ut kostymen och få det riktigt effektivt, säger Ewald Ornstein, verksamhetschef för Ortopediska klinken. 

Läkare som tidigare fått ägna en del av sin arbetstid åt nattjourer på akuten i Lindesberg kan nu ägna mer tid åt planerade operationer på ortopedkliniken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Lindesberg lasarett

Mer i ämnet