Foto: Andreas Ericson / SVT

Därför döms 23-åringen till livstid

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Örebro tingsrätts ordförande finns det inga förmildrande omständigheter när det gäller det hårda straff som 23-åringen dömts till.

Förutom att han gjort sig skyldig till mord, där straffskalan ligger på 16 år, döms han också för försök till mord, som ligger på tio år.

Dödsskjutningen i Vivalla

– Dessutom döms han för vållande till kroppsskada, säger ordförande Per Grevesmühl. Brotten är dessutom begångna efter att han gjort sig skyldig till rån efter att han blivit villkorligt frigiven från ett annat fängelsestraff.

Ytterligare två personer, en 22-årig kvinna och en 26-årig man, döms till fängelse. Båda för skyddande av brottsling men med olika långa fängelsestraff som påföljd.

26-åringen döms till sex månaders fängelse medan 22-åringen får tio månaders fängelse.

– Kvinnan var med och grävde ner pistolen som användes vid mordet, säger Per Grevesmühl, och undanhöll därmed vitala bevis medan mannen skyddat och skjutsat gärningsmannen. Det är skillnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Vivalla

Mer i ämnet