Kristian Hellström, enhetschef på miljökontoret i Örebro. Foto: Privat

Därför fick restaurang i Örebro stängas

Uppdaterad
Publicerad

I lördags tog smittskyddet i Region Örebro län beslutet att stänga ner en av Örebros restauranger. Kristian Hellström, enhetschef på miljökontoret, berättar varför.

Det var under fredagskvällen som polisen besökte restaurangen och bedömde att det var uppenbart att den sociala distanseringen inte fungerade och att risken för smittspridning av covid-19 var mycket hög inne i lokalen. Med informationen från polisen och från tidigare tillsyner beslutade smittskyddet i Region Örebro län därför att stänga ner restaurangen på lördagen.

Fått anmärkningar tidigare

– Vi har varit hos denna verksamhet tre gånger tidigare vid olika tidpunkter på dygnet. De har inte haft tillräckligt tydligt information till kunder gällande bordsservering och trängsel. Verksamheten har också sagt att de inte har bordsservering, men det är bordsservering som gäller. Vi har också uppmanat dem att glesa isär borden, berättar Kristian Hellström, enhetschef på miljökontoret.

Coronaviruset i Örebro län

Hör i klippet ovan vad som krävs av restaurangen för att de ska få öppna igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet